2014

Stichting Leergeld Heerenveen

In 2014 heeft JCI Heerenveen zich ingezet voor het goede doel: Stichting Leergeld Heerenveen.

logo st leergeld

Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit de gemeente Heerenveen en omstreken. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen een beroep doen op de stichting, wanneer zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen financieren. Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Stichting Leegeld wil graag: " Investeren in de meest kwetsbare groepen kinderen en zorgen dat ze al van jongs af aan mee kunnen draaien in de maatschappij, is van groot belang voor de ontwikkeling van een land. Niet investeren in de meest kwetsbare groep kinderen heeft niet alleen verstrekkende gevolgen voor deze kinderen, maar ook voor de maatschappij als geheel."

In 2014 heeft Stichting Leergeld door alle donaties en financiele hulp landelijk meer dan 68.000 kinderen kunnen helpen!

6

JCI Heerenveen heeft zich in 2014 met verschillende projecten ingezet voor Stichting Leergeld. Door het organiseren van een Oliebollen(voetbal)toernooi en de Duckrace 2014 kon uiteindelijk een fantastsch bedrag van € 7500,- aan Stichting Leergeld overhandigd worden!

Leergeld_kinderen