2015

Stichting Present Heerenveen

In 2014 heeft JCI Heerenveen zich ingezet voor het goede doel:

stichting present logo klein

Stichting Present wil een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor individuen of groepen om zich in te zetten voor mensen uit de omgeving Heerenveen, die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. 

Deze vrijwilligers kunnen zich eenmalig, of op projectbasis inzetten voor Stichting Present om zo een zinvolle en goed bestede dag te beleven. Zo kan de vrijwillige inzet iets heel praktisch zijn: iemand verhuizen, tuinieren, schilderen of helpen schoonmaken. Of iets sociaals: zoals een dagje op stap met ouderen, spelletjes doen met kinderen of een activiteit ondernemen met mensen met een beperking.

Het doel van Stichting Present is om een beweging op gang te brengen in de samenleving, waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken en oog te hebben voor hen die kwetsbaar zijn. Deze missie past helemaal bij de JCI pijler "community" en daarom voelen wij ons ook verbonden met Stichting Present.

In 2015 organiseerde JCI Heerenveen verschillende evenementen (Oliebollenvoetbaltoernooi en de Sponsorloop) die zorgen voor diverse opbrengsten. Aan het eind van 2015 konden wij aan St. Present een mooie cheque a € 3407,- overdragen. Daarnaast zijn wel ook lekker praktisch bezig geweest met bijvoorbeeld een middag voor kinderen bij de Kinderboerderij en pannenkoeken bakken met ouderen.

Wil je meer weten over Stichting Present of ook vrijwilliger worden? Kijk dan op hun website voor meer informatie.

Present logo lang