2016

Foppe Fonds

Ieder jaar kiest JCI Heerenveen een lokaal goed doel uit voor wie wij ons het gehele jaar belangeloos inzetten. Dit kan door middel van het organiseren van evenementen / activiteiten waarbij we zorgen voor fundraising, maar ook door lekker de handen uit de mouwen te steken en concreet aan de slag te gaan. In 2016 zet JCI Heerenveen zich in voer het goede doel: Foppe Fonds.

"Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat een kind weer straalt en plezier heeft. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen!" Beschermheer van het Foppe Fonds is Foppe de Haan, trainer van voetbalclub Sc Heerenveen.

In 2015 is het Foppe Fonds gestart met het 100PK project waarbij de para hippische sport centraal staat. Dit project heeft als doelstelling om tenminste 100 kinderen en jongen in Noord Nederland in contact te brengen met de paardensport. Paardrijden kan een therapeutische en sportieve uitwerkingen hebben op kinderen met een beperking. Het is een van de weinige sporten die zij kunnen doen zonder gebruik te hoeven maken van hun rolstoel, immers de benen van het paard dragen het kind. Door paardrijden worden kinderen met een beperking rustig, leren ze balans te houden en wordt hun ontwikkeling gestimuleerd, erg belangrijk dus!
 
Echter zijn er dure hulpmiddelen nodig om dit te realiseren, zoals een aangepast zadel, een huifkarbed, tilmiddelen of opstapperrons. Met het geldbedrag JCI Heerenveen zal ophalen kunnen dit soort hulpmiddelen worden aangeschaft. En daarmee hopen wij indirect weer een hoop kinderen blij te kunnen maken.
 
Een mooie en verrassende bijeenkomst is dat er tussen JCI Nederland en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) een samenwerkingsverband bestaat. Deze samenwerking houdt in dat de NSGK bij de JCI verenigingen, die geld inzamelen wat bedoeld is voor een goed doel waarbij kinderen of jongeren met een handicap zijn betrokken, zal verdubbelen! Voor JCI Heerenveen is dat natuurlijk een enorme stimulans om ons nog enthousiaster in te zetten voor de projecten die wij in 2016 gaan uitvoeren. Zodat we eind 2016 het Foppe Fonds en het 100PK project blij kunnen maken met een mooie donatie.
 
Wil je meer weten over het Foppe Fonds, het 100PK project of de NSGK, klik dan op onderstaande logo’s.

IMG_20151216_200507
100PK logo
logo_NSGK