2018

Dit jaar zet JCI Heerenveen zich in voor de LINDA.Foundation en Villa Joep. 

LINDA.foundation
Door middel van het organiseren van de Duckrace op 7 juli 2018 haalt JCI Heerenveen geld op voor de LINDA.foundation. De LINDA.foundation zet zich in voor (alleenstaande) ouders met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden en stelt zich ten doel cadeaukaarten aan hun te geven. Vanaf de start in 2013 zijn er al meer dan 12.000 gezinnen gesteund. Er worden pakketten met bonnen beschikbaar gesteld die kunnen worden besteed bij o.a.Albert Heijn, Hema, Intertoys, C&A of een bezoek aan de kapper. Het mooie is dat de LINDA.foundation er voor zal zorgen dat de gezinnen in de gemeente Heerenveen worden gesteund met de opbrengst. Hierdoor kunnen er dit jaar extra gezinnen in de gemeente Heerenveen worden gesteund en wordt mogelijk gemaakt dat ook die gezinnen in december kunnen genieten van de feestelijke maand en de kinderen ook eens iets extra’s kunnen geven.

Linda FoundationVilla Joep
Om geld op te halen voor onderzoek naar neuroblastoomkanker wordt er door middel van het organiseren van activiteiten geld ingezameld voor Villa Joep. Het is de bedoeling dat aan het eind van het jaar een mooie cheque aan Villla Joep overhandigd wordt.

Villa Joep doet onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, waarmee de kans op genezing wordt vergroot. Neuroblastoom is een van de meest agressieve vormen van kanker die kinderen kan treffen. Door de onderzoeken is er veel meer bekend geworden over de genetische oorzaken van neuroblastoom. Deze informatie kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van genspecifieke medicijnen die hard nodig zijn.

villa joep